Árfolyam   |  
Hasznos   |   Kedvezmények   |   Hírlevél   |   Prospektus   |   Elérhetőségeink   |   Viszonteladóink   |   Viszonteladóknak
Egyiptom
FŐOLDAL EGYIPTOM JORDÁNIA IZRAEL CIPRUS TÖRÖKORSZÁG GÖRÖGORSZÁG MALLORCA THAIFÖLD KÖRUTAK
Repülőjegy foglalás
Prospektus
TANÁCSRA VAN SZÜKSÉGE?
Kérje INGYENES segítségünket!
Adja meg telefonszámát, INGYEN visszahívjuk!
Válasszon országot!
Válasszon régiót!
Válasszon szállodát!
Mikor szeretne utazni?
Kérdései:
Honnan hallott irodánkról?

Ingyenes értesítőt kérek az akciókról!
ELKÜLD!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
ThaiföldHASZNOS TUDNIVALÓK

KÜLKÉPVISELETEK:
Magyar Köztársaság Nagykövetsége: President Park Condominium, 20th Floor, Oak Tower, 99 Sukhumvit Soi 24, Klongtoey, Bangkok 10110 Tel.: (+66/2) 661-1150; Fax: (+66/2) 661-1153
Thaiföldi Királyság Nagykövetsége: 1025 Budapest, Verecke út 79. Telefon: 438-4020.


IDŐELTOLÓDÁS: Magyarország +6 óra (a magyar téli időszámításkor).


HÁLÓZATI ÁRAM: A hálózati feszültség 220V (50 fordulat). Eltérő aljzatot használnak, így hasznos tehát egy átalakító beszerzése az országba érkezés után (ára: 12-20 B).


NYELV: Hivatalos nyelv a thai, de a legtöbb ember angolul és kínaiul is beszél.


VALLÁS: Thaiföld lakosságának 95%-a buddhista, 4%-a muzulmán, 1%-a keresztény.


PÉNZ: A hivatalos fizetőeszköz a thai baht. Jele: THB. 1 THB = kb. 6,6 Ft. (1 EURO = kb. 40 THB). 1 Baht = 100 satang. Érmék: 1, 5 és 10 Bahtos, illetve, 25 és 50 Satangos. Bankjegyek: 10 Baht (barna), 20 Baht (zöld), 50 Baht (kék), 100 Baht (piros), 500 Baht (lila), 1.000 Baht (szürke). Pénzt váltani bankban, szállodában vagy kisebb pénzváltó helyeken lehet. Hitelkártyával fizetni szállodákban illetve nagyobb bevásárlóközpontban lehet.


VÁMSZABÁLYOK: Szigorúan tilos pornográf kiadványok bevitele az országba, a drogkereskedelmet még külföldiek esetében is életfogytiglani börtönbüntetéssel büntetik.


UTAZÁS: Utasainkat menetrendszerinti repülőjáratokon, turista osztályon utaztatjuk. A légitársaság járatainak indulási időpontjai változhatnak. A menetrendváltozásokért az Anubis Travel felelősséget nem vállal. Az utazásnál vegyék figyelembe a 20 kg poggyász súlyhatárt. Földi szolgáltatások esetén a belföldi transzferek és programok lebonyolítása légkondicionált buszokkal történik. A legfőbb városok közötti távolságok: Bangkok-Pattaya kb. 150 km, Bangkok-Phuket kb. 900 km.


ÚTIOKMÁNYOK: 2011. augusztus 11-től a 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Az útlevélnek a hazaérkezéstől számított még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.


BORRAVALÓ: Magyarországhoz hasonlóan Thaiföldön is szokás borravalót adni kb. 10-15% mértékben (min. 20,-THB) (pl. éttermekben, szállodákban).


ÖLTÖZKÖDÉS/SZOKÁSOK: A könnyű pamut ruha viselése a legcélszerűbb. A tengerparton lehet nyitottabb, a városokban zártabb ruhák viselése ajánlott. Főként a buddhista szentélyekbe történő látogatáskor figyeljenek a szolid, visszafogott öltözködésre, és belépés előtt vegyék le a cipőjüket is! Bármely Buddha ábrázolás (akár ép, akár sérült állapotú) szent tárgynak minősül, ezért ezeket érinteni vagy bármilyen tiszteletlen magatartást tanúsítani feléjük tiltott!


ELLÁTÁS: A thaiföldi szállodákban reggelis ellátás van, jellege lehet felszolgálás vagy svédasztal. A reggelihez gyümölcslé, tea és amerikai jellegű kávé jár. Vacsorázási lehetőség általában van a szállodákban. Az uraknak a vacsorához kötelező a hosszú nadrág viselése!


SZÁLLÁS: Thaiföldön a szállodák besorolása eltérhet a nemzetközi színvonaltól. Azonos kategórián belül a szállodaváltoztatás jogát fenntartjuk.


SZOBÁK: A szobák elosztása a szállodák kizárólagos joga. Néhány esetben az egyágyas szoba kisebb lehet a normálnál, míg a háromágyas szoba normál esetben egy kétágyas szoba pótággyal, ami kisebbé teszi a szobát 3 ember számára, ezért inkább ez 1 gyermekes család részére ajánlott. A szobákat általában 14 órától lehet elfoglalni és legkésőbb 10 óráig kell elhagyni. Korábbi érkezés, későbbi indulás esetén csomagjaikat csomagszobában helyezzük el.


GYERMEKKEDVEZMÉNYEK: Gyermekkedvezményt csak azok a gyermekek kapnak, akik a túra befejezéséig még nem töltötték be 12. életévüket. Gyermek elhelyezése mindig szülőkkel egy szobában, pótágyon történik. Speciális, ettől eltérő gyerekkedvezmények egyes szállodák részletes leírásaiban külön feltüntetésre kerülnek.


EGÉSZSÉGÜGYI ELŐÍRÁS: Thaiföldre utazás előtt nem kötelező a védőoltás, viszont pl. malária elleni oltás ajánlott. A napsütés nagyon erős, napvédő szerek használata szükséges, a tengeri sünök elleni védekezésre pedig műanyag papucs viselését javasoljuk. Az országon belüli egészségügyi ellátottság megfelel a magyarországi színvonalnak, tehát bármilyen probléma esetén nyugodtan fordulhatunk a helyi egészségügyi intézetekhez.


BETEGSÉG: Az utazás izgalma, a hirtelen megváltozott időjárás és étkezési szokások miatt kisebb gyomorpanaszok léphetnek fel. Megelőzés: nagy melegben, napon jéghideg ital fogyasztása nem ajánlott; melegből, ha tehetjük, ne lépjünk be légkondicionálóval nagyon lehűtött helyiségbe; ne igyon csapvizet, ne fogyasszon jéggel hűtött üdítőitalt; ne egyen meg olyat, amit nem kíván; bármilyen panasszal azonnal forduljon az idegenvezetőhöz!


ORVOS, GYÓGYSZERTÁR: A thaiföldi üdülőövezetekben és nagyvárosokban is szakképzett orvosok és ápolók állnak a látogatók rendelkezésére. Ha elkerülhetetlen az orvos kihívása, az utazási iroda képviselőjét tájékoztassák és ő majd intézkedik. Ne felejtsenek el számlát kérni! A gyógyszertárat Farmacy-nak hívják és zöld kereszttel jelölik!


ÉGHAJLAT: Thaiföld időjárása trópusi, melyet magas hőmérséklet és páratartalom jellemez, gyakoriak a monszunok is. Március végétől júniusig a legmelegebb hónapjai az évnek és júniusban kezdődik a monszunokkal tűzdelt esős évszak, mely egészen október végéig tart. Novembertől március közepéig a hőmérséklet sokkal kellemesebb, valamint a páratartalom is kevesebb, mely a hűsítő északkeleti szélnek köszönhető. Ez a legideálisabb időszak egy thaiföldi látogatáshoz.


VÍZHŐMÉRSÉKLET: Az Andamán-tenger partján a víz hőmérséklete novembertől áprilisig is nagyon kellemes. Átlaghőmérséklet: 26 - 28 °C fok.


BIZTONSÁG: Thaiföldön 1982-ben létrehozták az úgynevezett Turista Rendőrséget (Tourist Police), kérjük azonban Önöket, hogy vigyázzanak értékeikre. Zsebtolvajlás előfordul, így értéket ne vigyenek a strandra, a szállodákban pedig használják a széfeket.


KÖZLEKEDÉS: Igen gyakran használt közlekedési eszköz a taxi, amely fix alapdíjjal működik. A taxióra nélküli gépkocsik esetén előre meg kell állapodni a sofőrrel. Olcsóbb közlekedési forma az úgynevezett tuk-tuk, mely egy piros színű bérjármű. A viteldíjat itt is érdemes előre kialkudni. Autó illetve motorbérlés a fordított közlekedés miatt nem ajánlott.


ÜNNEPEK: A novembertől áprilisig terjedő időszak egyik legfontosabb ünnepe az uralkodó születésnapja december 05-én, ezen kívül ünneplik az Újévet és a munka ünnepét is, de a március-áprilisi időszakra sok buddhista, illetve helyi ünnep is esik.


TELEFONÁLÁS: Thaiföld hívószáma 00 66 (Bangkok körzetszáma 2, Phuket-é pedig 76), Magyarország hívószáma: 00 36 + körzetszám + hívott szám.


ITALOK: Csapvizet nem szabad inni! Palackozott víz kapható különféle kiszerelésben. A szállodai szobákban gyakran találnak a fésülködő asztalra vagy a minibárra kikészített üveges vizet, ez a szálloda ajándéka, amit bátran fogyaszthatnak.


VÁSÁRLÁS: Az üzletek általában a hét minden napján 12 órán át tartanak nyitva. A Seven Eleven éjjel-nappali bolthálózatban európai módon vásárolhat. A piac olcsóbb, mint a szupermarket, alkudni érdemes, általában féláron el lehet hozni a kiválasztott árut. Figyeljenek, hogy ne kísérettel térjenek be az üzletbe, mert a partner jutaléka alaposan megnövelheti az árat.


SZÁMOK: egy-nüng, kettő-szaong, három-szám, négy-szí, öt-há, hat-hok, hét-tyet, nyolc-peet, kilenc-káo, tíz-szip.


ETIKETT: Az európai országokban elfogadott udvarias viselkedés általában Thaiföldön is elfogadott, azonban néhány dologra legyenek különös tekintettel! A királyi család, illetve a monarchia bírálata a legenyhébb mértékben is tiltott! A nyílt utcán a párok között maximum a kézen fogva sétálás az elfogadott, egyéb érintkezés kerülendő! Üdvözlésnél a mellkasunk előtt tegyük össze a tenyerünket, a fejünket pedig kissé hajtsuk le. Minél magasabban van a kéz, és minél mélyebben a fej, annál tiszteletteljesebb a köszöntés. Ha átnyújtunk vagy elfogadunk valamit, kizárólag jobb kézzel tegyük, mivel Thaiföldön úgy tartják, hogy a bal kéz tisztátalan.


Az Anubis Travel partnere Thaiföldön: ITC Bangkok CO. LTD 3/114 Moo, Changwattana Road, Tungsonghong, Laksee, Bangkok 10210, Tel.: + 66 2 982 4710
 

ELÉRHETŐSÉGEINK
Anubis Travel Utazási Iroda  |  1024 Budapest, Kis Rókus utca 1.  |  Telefon: (1) 213-9693, Fax: (1) 201-6994  |  E-mail: info@anubistravel.hu  |  MKEH: U-000186/2002
NYITVA TARTÁS
Hétfő-Péntek: 9:00-18:00  |  Szombat-Vasárnap: Zárva
VISZONTELADÓ PARTNEREINK
Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.
Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.
Üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, hajóút, hétvége, repülő, repülőjegy, charter, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, El Gouna, Makadi Bay, Nílus, Jordánia, Aqaba, Holt-tenger, Tala Bay, Dead Sea, Marina Plaza, Mina, Dead Sea Spa, Aqaba Gulf, Mövenpick, Days Inn, Sunrise, Beach, Club, Aqua Park, Sea Gull, Sea Star, Steigenberger, Sunny Days, Laguna Vista, Savoy, Oriental, Le Pacha Cataract, Sonesta, Izrael, Szentföld, Szíria, Thaiföld, Phuket, Bangkok
Anubis Travel © 2012 Minden jog fenntartva!  |  Oldaltérkép
Logok VÁLTÁS MOBIL VERZIÓRA
 
Kedves Utasaink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy irodánkban a mai napon 08:00 és 16:00 óra között ELMŰ karbantartás miatt áramszünet van. Ez idő alatt mind a telefonos, illetve a személyes ügyintézés sajnos szünetelni kényszerül.
Köszönjük megértésüket!

Anubis Travel