Árfolyam   |  
Hasznos   |   Kedvezmények   |   Hírlevél   |   Prospektus   |   Elérhetőségeink   |   Viszonteladóink   |   Viszonteladóknak
Egyiptom
FŐOLDAL EGYIPTOM JORDÁNIA IZRAEL CIPRUS TÖRÖKORSZÁG GÖRÖGORSZÁG MALLORCA THAIFÖLD KÖRUTAK
Repülőjegy foglalás
Prospektus
TANÁCSRA VAN SZÜKSÉGE?
Kérje INGYENES segítségünket!
Adja meg telefonszámát, INGYEN visszahívjuk!
Válasszon országot!
Válasszon régiót!
Válasszon szállodát!
Mikor szeretne utazni?
Kérdései:
Honnan hallott irodánkról?

Ingyenes értesítőt kérek az akciókról!
ELKÜLD!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Egyéb leíró oldalakHasznos információkTörténelem és városokDÉL-AFRIKAI KÖZTÁRSASÁG

Dél-Afrika: A Dél Afrikai Köztársaság az afrikai kontinens legdélebbi szegletében helyezkedik el. Szomszédos országok: Namíbia, Botswana, Zimbabwe, Mozambik és Szwáziföld. Partjait az Indiai- és az Atlanti-óceán mossa, Lesotho Királyság pedig az ország délkeleti részébe beágyazott, független területet képvisel. Éghajlatát tekintve a szubtrópusi övezetben helyezkedik el, alapvetően száraz és napsütéses időjárás jellemzi, legmelegebb hónapok az április és a május, ennek ellenére az átlaghőmérséklete alacsonyabb, mint az azonos szélességen elhelyezkedő országoké. Lakossága kb. 35-40 millió fő, a lakosság összetétele nagyon változatos, főként afrikaiak, angolok, hollandok, franciák és indiaiak alkotják. Miért is érdemes felkeresni ezt a sokszínű országot? Főként, hogy megismerkedhessünk Afrika legismertebb nagyvadjaival a nemzeti parkokban, szafari túra keretében, hogy ellátogathassunk a Viktória-vízeséshez, láthassuk az Indiai- és az Atlanti-óceán találkozását, valamint Dél-Afrika jelképét, a Tábla-hegyet és különböző kultúrák egymás mellett élését. Fővárosa Pretioria.


Johannesburg: A tévesen sokszor Dél-Afrika fővárosaként emlegetett nagyváros Pretoriától délre található, pénzügyi, gazdasági és kulturális központ. Az ország legnépesebb városa a maga 3 millió lakosával, egyben a legkisebb provincia, a Guateng tartomány székhelye. A városban különféle látnivalók közül a sokrétű múzeumokat és Dél-Afrika leghosszabb kábel hídját érdemes kiemelni, mely ki másról kapta volna a nevét, mint Nelson Mandeláról.


Fokváros: Az ország egyik legszebb városa a déli csücsökben található, két óceán partján. A város megalapítása holland telepeseknek köszönhető, akik 1652-ben létrehoztak egy állomást az Európa és a Kelet között közlekedő kereskedő hajók számára. A Jóreménység-fokát felkeresők véleménye szerint ez a világ legfrissebb levegőjű és legtisztább vizű helye4. A város jellegzetessége még a Tábla-hegy is, mely a magyar köztudatba egy fordítási hiba miatt került ezzel a névvel. A "Table Mountain" vagyis az "Asztal-hegy" jelentése a nyári időszakhoz kapcsolódik, amikor a felhőtakaró "lepereg" a hegyről, ezt a jelenséget hívják úgy a helyiek, hogy "az Istenek megterítettek". A hegyre egyébként egy kb. 4 órás túrával érhetünk fel, de feljuthatunk e világ legmeredekebb felvonójával is, hogy egy lélegzetelállító látványban részesüljünk. Érdemes ellátogatni a város szélétől induló nemzeti parkokba is, vagy részt venni egy borvidéki kiránduláson.


Kruger Nemzeti Park: A Nemzeti Park a mozambiki határnál található, észak-déli irányban kb. 350 km hosszan terül el, átlagosan 60 km szélességgel. Mozambik és a park határát egy természetes képződmény jelöli, a Lebombo-hegy. A parknak 7 bejárata, -vagy ahogyan gyakrabban nevezik-kapuja van. Az ide látogatók megismerkedhetnek Afrika 5 nagyvadjával: az oroszlánnal, a leopárddal, az elefánttal, a rinocérosszal és a kafferbivallyal.

ELÉRHETŐSÉGEINK
Anubis Travel Utazási Iroda  |  1024 Budapest, Kis Rókus utca 1.  |  Telefon: (1) 213-9693, Fax: (1) 201-6994  |  E-mail: info@anubistravel.hu  |  MKEH: U-000186/2002
NYITVA TARTÁS
Hétfő-Péntek: 9:00-18:00  |  Szombat-Vasárnap: Zárva
VISZONTELADÓ PARTNEREINK
Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.
Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.
Üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, hajóút, hétvége, repülő, repülőjegy, charter, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, El Gouna, Makadi Bay, Nílus, Jordánia, Aqaba, Holt-tenger, Tala Bay, Dead Sea, Marina Plaza, Mina, Dead Sea Spa, Aqaba Gulf, Mövenpick, Days Inn, Sunrise, Beach, Club, Aqua Park, Sea Gull, Sea Star, Steigenberger, Sunny Days, Laguna Vista, Savoy, Oriental, Le Pacha Cataract, Sonesta, Izrael, Szentföld, Szíria, Thaiföld, Phuket, Bangkok
Anubis Travel © 2012 Minden jog fenntartva!  |  Oldaltérkép
Logok VÁLTÁS MOBIL VERZIÓRA
 
Kedves Utasaink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy irodánkban a mai napon 08:00 és 16:00 óra között ELMŰ karbantartás miatt áramszünet van. Ez idő alatt mind a telefonos, illetve a személyes ügyintézés sajnos szünetelni kényszerül.
Köszönjük megértésüket!

Anubis Travel