Árfolyam   |  
Hasznos   |   Kedvezmények   |   Hírlevél   |   Prospektus   |   Elérhetőségeink   |   Viszonteladóink   |   Viszonteladóknak
Egyiptom
FŐOLDAL EGYIPTOM JORDÁNIA IZRAEL CIPRUS TÖRÖKORSZÁG GÖRÖGORSZÁG MALLORCA THAIFÖLD KÖRUTAK
Repülőjegy foglalás
Prospektus
TANÁCSRA VAN SZÜKSÉGE?
Kérje INGYENES segítségünket!
Adja meg telefonszámát, INGYEN visszahívjuk!
Válasszon országot!
Válasszon régiót!
Válasszon szállodát!
Mikor szeretne utazni?
Kérdései:
Honnan hallott irodánkról?

Ingyenes értesítőt kérek az akciókról!
ELKÜLD!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Egyéb leíró oldalakHasznos információkHasznos tudnivalók úticéljainkrólTÖRÖKORSZÁG

KÜLKÉPVISELET:
Magyar Köztársaság Nagykövetsége: Sancak Mahallesi 1. Cadde 30. Yildiz, Cankaya, Ankara. Telefon: 0090- 312-442-2273.
Török Köztársaság Nagykövetsége: 1062 Budapest, Andrássy út 123. Telefon: 06-1-344-5002.


IDŐELTOLÓDÁS: Magyarország + 1 óra.


HÁLÓZATI ÁRAM: 220 V, a konnektorok megfelelnek a magyar szabványnak .


NYELV: Hivatalos nyelv a török, a idegenforgalmi területeken sokan beszélnek németül és angolul.


VALLÁS: A törökök nagy többsége muzulmán, annak is a szunnita vagy hanafite ágát képviselik, a vallás ma már inkább kulturális örökség mint dogma. Az országban a muzulmán többség mellett keresztény és zsidó vallásúakkal találkozhatunk.


PÉNZNEM: török líra (TRY) = kb. 130 Ft.


BANKKÁRTYA: Bár a nagyobb üdülőterületeken elfogadják a bankkártyát, javasoljuk, hogy vigyen magával készpénzt, (eurót), mert a kisebb településeken, piacokon, üzletekben csak készpénzért tudnak vásárolni. Bankok nyitva tartása: Hétfőtől péntekig 8.30 - 12.00 óráig és 13.00 - 17.00-ig.


UTAZÁS: Utasainkat Törökországba charter repülőjárattal, turista osztályon utaztatjuk. Az utazásnál vegyék figyelembe a 15 kg poggyászsúlyhatárt. A repülési idő: kb. 2 óra 30 perc. A légitársaság járatainak indulási időpontjai változhatnak. A menetrendváltozásokért az Anubis Travel felelősséget nem vállal. A transzferek és programok lebonyolítása légkondicionált buszokkal történik.


ÚTIOKMÁNYOK: Magyar állampolgároknak az országba való belépés feltétele a hazautazástól számított még legalább 6 hónapig érvényes útlevél és a vízum. A turista vízum 30 napos tartózkodásra jogosít, a vízum a helyszínen érkezéskor fizetendő (kb. 15 EUR/fő, 20 USD/fő).


BORRAVALÓ: Az ország habitusához tartozik, hogy szinte mindenhol kihelyezik a borravaló elhelyezésére szolgáló -Tips- dobozkát, amelybe illik bedobni némi pénzt, ha a szolgáltatásokkal elégedettek vagyunk. Vendéglátóhelyeken 10% borravalót szokás adni a számla végösszegéből. A szállodákban, éttermekben dolgozók vagy a kirándulásokon az autóbuszvezetők szintén nagyra értékelik ha borravalót kapnak.


HELYI SZOKÁSOK/ÖLTÖZKÖDÉS: A turisztikai régiókon kívül nem javasolt a kihívó öltözet. A szállodák a vacsorához alkalomhoz illő ruházatot írnak elő (pl. férfiaknak hosszú nadrág). A mecsetek látogatásakor nőknek hosszú (térdet takaró) ruha és fejkendő viselete kötelező.


ELLÁTÁS: A programban szereplő ellátás mindig a szálloda leírása mellett szerepel. A felszolgált étel jellegét (felszolgálás, svédasztal) mindig az adott szálloda határozza meg. All inclusive ellátásnál a meghatározott italok járnak az étkezésekhez és az étkezések között.


SZÁLLÁS: A programfüzetben feltüntetett szállodák kategóriái az adott országban előírt szabályoknak felelnek meg, így az eltérhet a Magyarországon megszokottól. A csillagok száma nem feltétlenül jelenti bizonyos szolgáltatások meglétét, melyeket Magyarországon a kategória alapkövetelményeként szerepelnek.


SZOBÁK: A szobák elosztása a szálloda kizárólagos joga. Néhány esetben az egyágyas szoba kisebb lehet a normálnál, míg a háromágyas szoba alapesetben egy kétágyas szoba pótággyal, ami szűkösebbé teszi a szobát 3 ember számára, ezért inkább gyermekkel utazók részére ajánlott. A szobákat általában 14 órától lehet elfoglalni és legkésőbb 10 óráig kell elhagyni. Korábbi érkezés, későbbi indulás esetén csomagjaikat csomagszobában helyezik el.


GYERMEKKEDVEZMÉNY: Gyermekkedvezményt (a részvételi díjból és a fakultatív programokból) csak azok a gyermekek kapnak, akik az utazás befejezéséig még nem töltötték be a 12. életévüket (szállodától függően a gyermekkedvezmény esetenként 13 illetve 14 éves korig biztosított.) Gyermekek elhegyezése mindig a szülőkkel egy szobában történik. Speciális, ettől eltérő gyermekkedvezmények egyes szállodák részletes leírásaiban külön feltüntetésre kerülnek.


EGÉSZSÉGÜGY: Az utazás izgalma, a hirtelen megváltozott időjárás és étkezési szokások miatt kisebb gyomorpanaszok léphetnek fel. Megelőzés: nagy melegben, napon nem ajánlott jeges, hideg ital fogyasztása; melegből, ha tehetjük, ne lépjünk be azonnal légkondicionált helyiségbe; Ne fogyasszon csapvizet!; Ne egyen meg olyat, amit nem kíván; Bármilyen panasz esetén forduljon az idegenvezetőhöz; A tengeri fürdőzéshez műanyag lábbeli használata javasolt. Törökországban az orvosi ellátás igen költséges, ezért feltétlen javasolt beteg, baleset és poggyászbiztosítást kötni utazás előtt. Amennyiben orvosi ellátásra szorulnak, tájékoztassák az idegenvezetőt, aki ebben az esetben intézkedik.


ÉGHAJLAT: Törökország éghajlata mediterrán jellegű. A nyár forró és száraz, míg a tél enyhe csapadékos. A nyári hónapokban az átlagos nappali hőmérséklet 33-34 °C körül van. A napozást a déli órákban kerüljék, fogyasszanak sok folyadékot, és javasoljuk valamilyen fejfedő viseletét a napon.


VÍZHŐMÉRSÉKLET: A Földközi-tenger vize csak a nyári időszakban alkalmas fürdőzésre, máskor meglehetősen hideg.


BIZTONSÁG: A bűnözési arány az üdülőövezetekben alacsony. A szokásos elővigyázatosság ajánlott, így könnyen védekezhetünk az egyszerű esetek ellen. Figyeljen értékeire, főleg zsúfolt helyeken.


KÖZLEKEDÉS: Törökország közlekedését folyamatosan fejlesztik. Az üdülőterületeken elsősorban az úgynevezett Dolmusokkal találkozhatunk, melyek menetrend nélkül közlekedő kisbuszok, melyek akárhol megállnak, a viteldíjat a sofőrnek kell megfizetni. Rövidebb útvonalon érdemes taxit fogni, ám vigyázzanak, mert az éjszakai viteldíj a nappali tarifa kétszerese lehet.


JÁRMŰBÉRLÉS: Figyeljünk a közlekedési szabályok betartására, elsősorban a sebességre, hogy elkerüljük a büntetést. A mediterrán temperamentum a törökök vezetési stílusában is tükröződik, ezért fokozott óvatossággal közlekedjünk.


ÜNNEPEK: Főbb ünnepeik elsősorban a vallási évhez kapcsolódnak, melyek minden évben más napra esnek, hiszen azokat az iszlám naptár alapján számítják.


TELEFONÁLÁS: Magyarország hívószáma: 00 36 + körzetszám + hívott szám. A mobiltelefon használatánál olcsóbb, ha nyilvános utcai fülkéből telefonálunk.


POSTA: Törökországban a postahivatalok jelzése PTT, hasonlóan más országokhoz itt is sárga alapon fekete színnel jelölik. Az üdülőövezetekben sok helyen ki vannak helyezve postaládák, képeslapokat és bélyeget szinte minden ajándékboltban árusítanak. A szállodák többségében a felbélyegzett képeslapokat a leveleket a recepción lehet hagyni, ahol gondoskodnak azok feladásáról.


TÖRÖK KONYHA: A török konyha különleges ételei általában elnyerik a magyar vendégek tetszését. Különösen híresek a zöldséges ételeik, töltött zöldségek, a különféle sültek, és a jellegzetes édességek. Ételeik olykor olajosabban lehetnek az általunk megszokottnál, ezért, aki erre érzékeny, annak érdemes odafigyelni az elfogyasztott ételek mennyiségére. Jellegezetes italaik a fekete tea, a kávé, az ayrant (vízzel kevert joghurt) és alkoholos italuk a raki.


ITALOK: Ne fogyasszanak csapvizet! Palackozott víz minden szupermarketben kapható. A hőség miatt fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot igyanak minden nap.


FÉNYKÉPEZÉS/FILMEZÉS: A fényképezéssel általában nincs probléma, azonban ha munkásokat, halászokat, helyieket szeretnénk lefényképezni, érdemes őket előtte megkérdezni. Ebben szinte kivétel nélkül beleegyeznek. Katonai létesítményeket, ásatási területeket tilos fényképezni.

ELÉRHETŐSÉGEINK
Anubis Travel Utazási Iroda  |  1024 Budapest, Kis Rókus utca 1.  |  Telefon: (1) 213-9693, Fax: (1) 201-6994  |  E-mail: info@anubistravel.hu  |  MKEH: U-000186/2002
NYITVA TARTÁS
Hétfő-Péntek: 9:00-18:00  |  Szombat-Vasárnap: Zárva
VISZONTELADÓ PARTNEREINK
Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.
Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.
Üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, hajóút, hétvége, repülő, repülőjegy, charter, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, El Gouna, Makadi Bay, Nílus, Jordánia, Aqaba, Holt-tenger, Tala Bay, Dead Sea, Marina Plaza, Mina, Dead Sea Spa, Aqaba Gulf, Mövenpick, Days Inn, Sunrise, Beach, Club, Aqua Park, Sea Gull, Sea Star, Steigenberger, Sunny Days, Laguna Vista, Savoy, Oriental, Le Pacha Cataract, Sonesta, Izrael, Szentföld, Szíria, Thaiföld, Phuket, Bangkok
Anubis Travel © 2012 Minden jog fenntartva!  |  Oldaltérkép
Logok VÁLTÁS MOBIL VERZIÓRA
 
Kedves Utasaink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy irodánkban a mai napon 08:00 és 16:00 óra között ELMŰ karbantartás miatt áramszünet van. Ez idő alatt mind a telefonos, illetve a személyes ügyintézés sajnos szünetelni kényszerül.
Köszönjük megértésüket!

Anubis Travel